Madholdet

Ingredienser.

500 g jordbær

200 g hindbær

½ Vaniljestang

2 dl koncentreret hyldeblomstsaft


Vaniljecreme.

1 stang vanilje

2 æggeblommer

3 spsk sukker

1 spsk majsstivelse

2 dl mælk

2 dl piskefløde

Lidt sukker til at drysse på cremen


200 g makroner





Sådan gør du.

Skyl jordbærrene og fjern stilken. Skær dem i mindre stykker. Del vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Kom vaniljekornene i hyldeblomst saften og pisk tril de er blandet godt ud. Kom jordbær og hindbær op i marinaden og lad det marinere i ca. ½ time.


Vaniljecreme.

Del vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Kom æggeblommer, sukker, majsstivelse, mælk og vaniljekorn i en gryde.

Varm cremen op under svag varme, mens du pisker i den hele tiden. Pas på at cremen ikke kommer til at koge. Varm til cremen tynkner og tag den så af varmen. Drys med lidt sukker og lad den afkøle.


Pisk fløden til skum.

Knus makronerne.


Anretning.

Fordel lagvis i portionsglas. Først hyldeblomstmarinerede jordbær, så knuste makroner, dernæst vaniljecreme og flødeskum. Gentag til glasset er fyldt.


Jordbærtrifli

Dessert

4 personer

000000