Madholdet
Ingredienser.
500 g jordbær
1 dl appelsinsaft
2 spsk. appelsinlikør -
Creme:
2 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk. sukker
1 tsk. vaniljesukker
250 g mascarpone ostecreme
1 dl piskefløde
2 pasteuriserede æggehvider
12 lady's fingers (savoiardi kager)
Sådan gør du.
Skyl jordbærrene, nip stilken af og gem 1/5 til pynt. Skær jordbærrene i skiver og lad dem trække ca. 15 min. i appelsinsaft og contreau eller anden spiritus.
Creme:
Pisk æggeblommer, sukker, vaniljesukker, mascarpone samt piskefløde til en tyk og
luftig creme.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i ostecremen.
Læg først lady's fingers i et stort fad og dernæst de marinerede jordbær og saft herfra. Kom ostecremen hen over og sæt fadet tildækket i køleskabet, gerne til næste dag.
Ved serveringen:
Drys med revet chokolade og pynt med resten af jordbærrene.
Jordbær-
Dessert
4 personer
230908