Madholdet

Ingredienser.

· 300g kyllingekød

· 2 dl vand eller bouillon

· 5 cm galanga (ingefær)

· 3 kaffir limeblade el. reven skal af i limefrugt

· 2 stilke citrongræs

· 100g champignon

· 1 tsk. salt

· 1 ds. kokosmælk a 400g / 1 liter

· 4 spsk. citron eller limesaft

· 3 spsk. fishsauce

· ½ tsk. sukker

· op til 6 røde fugleøje-chili, knuste

· evt. korianderblade til pynt



Sådan gør du.


1. Krydderierne hakkes meget fint. Evt. knuses de i en morter.

2. Skær kyllingekødet i strimler.

3. Skær champignon i skiver.

4. Skær chilien i tynde ringe og rens dem for kerner.

5. Hæld vand og bouillon samt krydderierne i en gryde og varm det op til kogepunktet Tilsæt kylling,     champignoner, salt, citron/limesaft, fishsauce og sukker. Lad det simre under låg i ca. 10 min.     Tilsæt kokosmælk og chili.

6. Varm suppen op til lige under kogepunktet under jævnlig omrøring. Tag gryden af varme og server     med brød til. Pynt med korianderblade.


Bemærk: Suppen skal koge sagte, så man undgår at kokosmælken skiller.



Kokossuppe med kylling (TOM KHA GAI )

Forret

4 personer

190104